Bioten skincare products review | Beauty Sunday

28 September, 2014
Language: English

Bioten beauty products review - DoYouSpeakGossip.comΠριν από δύο μήνες περίπου, ήμασταν καλεσμένες σε μια εκδήλωση για bloggers από την εταιρεία Bioten cosmetics, όπου μιλήσαμε σχετικά με τα προϊόντα τους, τα πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες τους. Η Bioten cosmetics είναι μια εταιρεία γνωστή για την ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για την περιποίηση του προσώπου και του σώματος, για τα φυσικά συστατικά της, και τις αποτελεσματικές της φόρμουλες, με σεβασμό στην υγεία και την ασφάλεια του δέρματός σας. Όλα τα προϊόντα της, ΔΕΝ περιέχουν paraben, paraffin και colorants και είναι βασισμένα στα πιο φυσικά συστατικά, ενώ είναι δερματολογικά ελεγμένα.

Αυτά τα 5 προϊόντα μας δόθηκαν από την εταιρεία να τα δοκιμάσουμε στο τέλος της εκδήλωσης, και αφού τα δοκίμασα εκτενώς τους τελευταίους δύο μήνες, σας παρουσιάζω το αναλυτικό μου review. Σας προειδοποιώ, ότι και πάλι είναι αρκετά μεγάλο, μιας και αναλύω και τα 5 προϊόντα σε ένα post.

Bioten shows gel & body lotion  review - DoYouSpeakGossip.com

Bioten Θρεπτικό κρεμο-ντους – με Μέλι & εκχύλισμα βαμβακιού

Το κρεμο-ντους της Bioten μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Έχει ένα πολύ ευχάριστο άρωμα, είναι παχύρρευστο (και για αυτό μόνο μια μικρή ποσότητα αρκεί κάθε φορά) και δημιουργεί αρκετό αφρό (αν το βάλετε πάνω σε σφουγγάρι, όπως κάνω εγώ). Αφήνει το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο, ενώ μυρίζει υπέροχα. Σίγουρα θα το αγοράσω στο μέλλον, και θέλω να δοκιμάσω και τις υπόλοιπες διαθέσιμες μυρωδιές.

Του δίνω 5 αστεράκια: ★★★★★

Bioten Γαλάκτωμα Σώματος – για πολύ ξηρό δέρμα με βαμβάκι & εκχύλισμα ρυζιού

Αυτό το γαλάκτωμα σώματος είναι όντως πολύ θρεπτικό και κάνει αναδόμηση στην αφυδατωμένη επιδερμίδα σας. Τείνω να έχω αρκετά ξηρή επιδερμίδα στα πόδια όλο το χρόνο, ειδικά μετά από χρόνια χρήσης laser σαν μορφή αποτρίχωσης, καθώς το ξηραίνει ακόμα περισσότερο. Οπότε κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, χρειάζομαι τέτοια προϊόντα για να κρατήσουν ενυδατωμένη την επιδερμίδα μου. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ και ταίριαξε με τον τύπο δέρματός μου, αλλά ίσως είναι κάπως λιπαρό, ακόμη και για εμένα. Για να μην σας βγει λιπαρότητα, χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα, αλλά φαίνεται να απορροφάται γρήγορα, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αφήνει το δέρμα σας πολύ απαλό και ενυδατωμένο, με μια υγιή λάμψη. Έχει ευχάριστη μυρωδιά και πρακτική συσκευασία. Σκοπεύω να το αγοράσω στο μέλλον, αλλά ίσως δοκιμάσω αυτό που είναι κατάλληλο για ξηρή επιδερμίδα αντί για το συγκεκριμένο.

Βαθμολογία: ★★★★★

Bioten antiwrinkle day cream & make up removing towelletes review - DoYouSpeakGossip.com

Bioten’s Recaptiv Κρέμα Ημέρας & Αντιγήρανσης με SPF 15

Αυτή η κρέμα ημέρας, έχει σκοπό την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του προσώπου και τη μείωση των ρυτίδων, ενώ κρατάει το δέρμα σας αποτελεσματικά ενυδατωμένο, απαλό και σφριγηλό. Ενδείκνυται για ηλικίες 45-55, και αν και δεν είμαι καθόλου μέσα στο προτεινόμενο ηλικιακό γκρουπ, αποφάσισα να την δοκιμάσω για τις ενυδατικές της ικανότητες. Έτσι κι αλλιώς λίγη αντιρυτιδική δράση, δεν κάνει κακό, καθώς οι πρώτες ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και πριν τα 30. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτές της τις ιδιότητες (σαν αντιρυτιδική δηλαδή) γιατί δεν έχω και τόσες και δεν την χρησιμοποιούσα καθημερινά ώστε να διαμορφώσω πλήρη άποψη πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά μπορώ να σας μιλήσω  για αυτήν ως ενυδατική/κρέμα ημέρας. Έχει μια πολύ ωραία και διακριτική μυρωδιά, που είναι πολύ σημαντικό για εμένα (καθώς οι έντονες μυρωδιές μου φέρνουν πονοκέφαλο), και είναι αρκετά παχύρρευστη, εύκολη στην εφαρμογή της, και ενυδατική, χωρίς να είναι λιπαρή. Μου αρέσει η αίσθηση απαλότητας που σου αφήνει, και την βρίσκω τέλεια ως ενυδατική, ακόμα και πριν το μακιγιάζ. Έρχεται με αντλία, για να ρυθμίζετε εσείς την ποσότητα του προϊόντος που επιθυμείτε, και είναι πολύ βολική καθώς δεν λερώνετε τα χέρια σας και παράλληλα κρατάει τα μικρόβια μακριά.

Βαθμολογία: ★★★★★

Για τις ενυδατικές της ικανότητες

Bioten μαντηλάκια καθαρισμού για το πρόσωπο & την περιοχή των ματιών – για θαμπό/αφυδατωμένο δέρμα

 Χρησιμοποίησα αυτά τα μαντηλάκια σαν αντικατάσταση αυτών που είχα για να αφαιρώ το μακιγιάζ μου για κάποιο διάστημα αλλά δεν μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρώτα απ’όλα, τα μαντηλάκια δεν ήταν επαρκώς υγρά όταν πρωτο-ανοίγεις την συσκευασία (γίνονται κάπως καλύτερα όσο κατεβαίνεις στα πιο κάτω). Δεν αφαίρεσαν επαρκώς το μακιγιάζ μου και με δυσκόλεψαν πολύ καθώς λόγω της έλλειψης υγρασίας τους, χρειάστηκε να τρίψω αρκετά το δέρμα για να φύγει το μακιγιάζ, και αυτό δεν βοήθησε την ήδη ευαίσθητη επιδερμίδα μου. Επιπλέον, τις πρώτες φορές, ένιωθα ότι δεν έχει καθαριστεί πλήρως το μακιγιάζ μου και αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω και κάποιο γαλάκτωμα έπειτα. Παρόλα αυτά, άφησαν το δέρμα μου απαλό με μια διακριτική μυρωδιά ροδιού. Η συσκευασία τους, είναι η καλύτερη που έχω συναντήσει, καθώς έκλεινε πλήρως ξανά και ξανά χωρίς να ξεκολλάει και προστάτευε το περιεχόμενο της.

Πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν γνωρίζω αν τα συγκεκριμένα είναι όντως για χρήση ντεμακιγιάζ, ή αν απλά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, ενώ παράλληλα βοηθάνε το δέρμα να μην είναι θαμπό και αφυδατωμένο. Εγώ τα χρησιμοποίησα για ντεμακιγιάζ, όπως και οι περισσότερες κοπέλες που γνωρίζω, και απλά δηλώνω την ειλικρινή μου άποψη ύστερα από αυτήν τους τη χρήση. Θα ήθελα να δοκιμάσω και τα ροζ τα οποία πιθανότητα είναι πιο κατάλληλα για τον τύπο επιδερμίδας μου (ξηρό/ευαίσθητο) αλλά για να είμαι ειλικρινής, είμαι ικανοποιημένη με αυτά που χρησιμοποιούσα προηγουμένως για αυτήν την χρήση.

Βαθμολογία: ★★★☆☆

 Bioten CCcream in light, review - DoYouSpeakGossip.com

Bioten’s CC cream – light

Στην εκδήλωση που έγινε το καλοκαίρι, μας δόθηκε η medium απόχρωση αυτής της CC cream, αλλά επειδή έχω πάρα πολύ λευκή επιδερμίδα, δεν την δοκίμασα καθώς ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν αρκετά πιο σκούρη και δεν θα ταίριαζε στην επιδερμίδα μου. Έτσι πήγα και αγόρασα την  light έκδοσή της για να την δοκιμάσω. Πρώτα απ’όλα, ενδείκνυται για ηλικίες 20-35 και είναι πολύ οικονομική (αγόρασα τη δική μου με μικρή έκπτωση στα 4,5ευρώ).

Η light απόχρωση είναι πιο κατάλληλη για το χρώμα της επιδερμίδας μου, αλλά και πάλι λιγάκι πιο σκούρη από ότι θα την προτιμούσα. Έχει ροζ υποτόνους σε αντίθεση με τις περισσότερες BB και CC creams που θα βρείτε, κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για λευκές επιδερμίδες όπως η δική μου. Παρόλα αυτά, δεν έχει καλή κάλυψη (λογικό μιας και πρόκειται για κρέμα με χρώμα κι όχι κάποιο foundation), και πιθανότατα θα χρειαστείτε και μια 2η στρώση για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πιθανότατα να την βρείτε κάπως λιπαρή, ειδικά αν έχετε χρησιμοποιήσει και ενυδατική προηγουμένως (δεν το προτείνω). Αν χρησιμοποιήσετε πούδρα από πάνω και δεν έχετε πολλές κοκκινίλες ή ερεθισμούς στο δέρμα σας, είναι αρκετά καλή και το αποτέλεσμα κρατάει για ώρες. Είναι πολύ ενυδατική αλλά κάπως κολλώδης και έχει μια ελαφριά και ευχάριστη μυρωδιά κυδωνιού. Μάλλον θα την ξαναγοράσω, καθώς τις μέρες που το δέρμα μου είναι στις καλές του, και δεν έχει πολλές ατέλειες, δείχνει σχεδόν αψεγάδιαστο και λείο αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με πούδρα από πάνω.

Βαθμολογία: ★★★★☆

 

Αυτό είναι λοιπόν το review μου. Αν και μεγάλο, ελπίζω να το απολαύσατε!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Bioten Cosmetics που μας έδωσε τα προϊόντα για δοκιμή.

Τα λέμε αύριο με νέο άρθρο, και μείνετε συντονισμένοι γιατί έρχονται κάποιες εκπλήξεις για εσάς τις επόμενες μέρες.

Μην ξεχνάτε να κάνετε like και στο Stylishly Beautiful! 😉

 

Follow me on:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

SHOP MY CLOSET

Language: English


Feel free to Gossip about it:

4 comments on “Bioten skincare products review | Beauty Sunday

    • Me too! And this brand is really nice. However I don’t know if you can find outside Europe, because it’s Greek, and I’m not even sure in how many countries they sell their products. But feel free to check out their site. 🙂

  1. Wow, this is really a great post, very very good review! I liked to read about the shower gel – I’d love to try it! I don’t use body lotion – it’s stupid to state that, but it’s honest from me. But then the wipes, with pomegranate!!! (I love honey and pomegranate in beauty products 🙂 Even not removing all the makeup, I still would love to try them! And the anti-wrinkle cream would be good as well – I love potent hydrating creams, as you know! I think the event must have been great and these products seem amazing! Makia!
    Denise recently posted..Such a month!My Profile

    • Thank you Denise! I ‘ll show some of Bioten’s products next time you’ll be here. The shower gel is amazing. I don’t use body lotions very often, but my legs are very dry and dehydrated, due to the laser hair removal, so it’s always needed.
      Sure we can check the wipes & and the anti-wrinkle cream out as well. 🙂
      Makia!

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge