My blogging tips Part 7 – How to make your blog’s photography better

21 October, 2013
Language: English

  Είμαι επιτέλους εδώ με την 7η και τελευταία ενότητα των συμβουλών μας για το blogging. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτήν την στήλη και για το πόσο πολύ την αγαπήσατε, κρίνοντας από τα σχόλια και από τα email που λάβαμε (εγώ και ο Τ. – μιας και αυτή η σειρά ήταν μια μεταξύ μας συνεργασία από την αρχή). Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας συμβουλές για το πώς να γίνετε καλύτεροι στην τέχνη της φωτογραφίας, για το blog σας: Από το τι χρειάζεται να ξέρετε πριν βγάλετε μια φωτογραφία μέχρι το πώς να την παρουσιάσετε στο blog σας.

Σ’αυτό το σημείο θέλω να σας πω ότι δεν είμαστε φωτογράφοι ούτε ειδικοί σε αυτόν τον τομέα. Είμαστε ερασιτέχνες που απλά έχουν διαβάσει αρκετά σχετικά άρθρα, κάναμε τις δοκιμές μας, και μάθαμε από την εμπειρία μας τι λειτουργεί καλύτερα για εμάς. Φυσικά και ακόμα μαθαίνουμε και ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Πώς προετοιμαζόμαστε για μια φωτογράφηση:

 

  • Βρείτε μια καλή τοποθεσία για τις φωτογραφίες σας. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα μέρη για τις φωτογραφήσεις σας. Όταν χρησιμοποιείτε όλο τα ίδια και τα ίδια γίνεται βαρετό.
  • Διαλέξτε το ιδανικότερο background για τις outfit photos σας. Πώς είναι το σημερινό σας σύνολο; Περισσότερο κομψό, θηλυκό, κοριτσίστικο ή minimal; Βρείτε την καλύτερη τοποθεσία για να βγάλετε φωτογραφίες και διαλέξτε ένα φόντο που θα κολακεύει το σύνολό σας χωρίς να τραβάει την προσοχή μακριά από αυτό. Βεβαιωθείτε ότι δεν βρίσκονται στο πλάνο σας αντικείμενα όπως κάδοι σκουπιδιών και κορύνες (εκτός αν εσείς το θέλετε!).
  • Προσπαθήστε να τοποθετηθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα στη φωτογραφία. Μήπως συνηθίζετε να βγάζετε τις φωτογραφίες σας στο κέντρο της πόλης; Δοκιμάστε να τοποθετηθείτε στο κέντρο ενός δρόμου ή/και στο κέντρο της φωτογραφίας.
  • Βρείτε την καλύτερη ώρα της ημέρα για να βγάλετε τις φωτογραφίες σας. Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη ώρα για να βγάλουμε φωτογραφίες είναι η λεγόμενη «χρυσαφένια ώρα» (golden hour), η οποία είναι η ώρα πριν από τη δύση του ήλιου. Εκείνη την ώρα οι σκιές δεν είναι τόσο «σκληρές» και οι φωτογραφίες σας είναι πιο κολακευτικές.
  • Δεν μπορείτε να βγάλετε τις φωτογραφίες σας κατά τη διάρκεια της «χρυσαφένιας ώρας»; Κανένα πρόβλημα! Δοκιμάστε να βγάλετε νωρίς το πρωί ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο ίσκιο για εξίσου υπέροχα αποτελέσματα. Βρείτε μια σκιά ανάμεσα σε κτήρια ή σε δέντρα και τραβήξτε εκεί τις φωτογραφίες σας.
  • Αποφύγετε την άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή τις σκιές που σας «κόβουν στα δύο». Είναι πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα κάτω απ’αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και μετά από πολλή επεξεργασία, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα μείνετε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της φωτογράφησης.
  • Θα σας πρότεινα να αποφύγετε τη χρήση του flash της φωτογραφικής σας μηχανής. Προτιμήστε να βγάζετε τις φωτογρφίες σας σε εξωτερικό χωρό χρησιμοποιόντας φυσικό φωτισμό. Χρησιμοποιήστε το φλας σας μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο και αποφύγετέ το τελείως για outfit photos.
  • Προσπαθήστε να τοποθετηθείτε ανάμεσα στον ήλιο και το φωτογράφο σας. Ο οπίσθιος φωτισμός (backlighting), μπορεί να κάνει θαύματα, ειδικά κατά τη διάρκεια της «χρυσαφένιας ώρας». Μερικές από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος χρησιμοποιώντας την τεχνική του backlighting.

 

Εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 

  • Δεν χρειάζεται να έχετε DSLR για να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες για το blog σας. Δεν μπορούνε όλοι να αγοράσουν DSLR. Αν είστε νέοι στο blogging ή απλά αν δεν θέλετε να ξοδέψετε μια περιουσία για να αγοράσετε μια DSLR, χρησιμοποιήστε μια απλή point-and-shoot φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και το κινητό σας τηλέφωνο για να παράγετε όμορφες φωτογραφίες. Απλά θυμηθείτε: Ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ποιοτικές φωτογραφίες με αυτά τα δύο εργαλεία είναι να βγάζετε τις φωτογραφίες σας σε εξωτερικό χώρο και να εκμεταλλεύεστε όσο το δυνατόν καλύτερα το φυσικό φως της μέρας, ώστε να μην φαίνονται οι φωτογραφίες σας με «κόκκους».

Αν παρόλα αυτά έχετε DSLR:

  • Μάθετε τα χαρακτηριστικά της φωτογραφικής σας μηχανής. Μόνο μαθαίνοντας την κάμερά σας θα γίνετε καλύτεροι στο να βγάζετε φωτογραφίες. Μπορεί να έχετε την καλύτερη DSLR στον κόσμο, αλλά αν δεν ξέρετε πώς να την χρησιμοποιήσετε σωστά, οι φωτογραφίες σας δεν θα είναι πολύ καλύτερες από αυτές που θα βγάζατε με μια point-and-shoot. Γι’αυτό αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να την μάθετε και να διαβάσετε συμβουλές online. Για περισσότερες συμβουλές, κοιτάξτε τα άρθρα στο τέλος αυτού του post.
  • Επενδύστε σε ένα καλό τρίποδο και ένα χειριστήριο για να χειρίζεστε την κάμερα από απόσταση. Είτε έχετε point-and-shoot είτε DSLR, μπορεί να μην έχετε πάντα κάποιον να σας βγάλει φωτογραφίες. Ένα τρίποδο θα σας είναι πολύ χρήσιμο και θα σώσει την κάμερά σας από τυχόν πτώσεις που μπορεί να την σπάσουν. Και με τις δύο κάμερες, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε χρονο-καθυστέρηση, για να βγάλετε μόνοι σας τις φωτογραφίες σας (κάτι που έκανα πολύ όταν ξεκίνησα το blogging). Αν έχετε DSLR και θέλετε να γλυτώσετε λίγο χρόνο και κόπο, με πολύ λίγα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε ένα remote control για την κάμερά σας. Θα γλυτώσετε πολύ χρόνο και οι φωτογραφίες σας θα είναι πιο εστιασμένες.
  • Τραβήξτε πολλές φωτογραφίες για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Είτε βγάζετε μόνοι σας φωτογραφίες είτε έχετε κάποιον να σας φωτογραφίζει, πολλές από τις φωτογραφίες σας μπορεί να βγουν θολές ή κουνημένες. Ο καλύτερος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνετε με ελάχιστες καλές φωτογραφίες είναι να βγάλετε αρκετές και να τις ελέγχετε ανά διαστήματα να δείτε αν είναι καλές. Μην περιμένετε να πάτε σπίτι για να δείτε το αποτέλεσμα.
  • Επενδύστε σε έναν καλύτερο φακό. Αγοράσατε λοιπόν DSLR, μάθατε πώς να την χρησιμοποιείτε αλλά ακόμα λείπει αυτό το κάτι που θα τις κάνει να είναι τέλειες στα μάτια σας. Κάντε μια μικρή έρευνα για να βρείτε ποιος φακός μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερα αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Ποιος φακός είναι καλύτερος για εσάς; Κοιτάξτε τα μοντέλα, τις τιμές, τα μαγαζιά, κάντε μια έρευνα αγοράς, συγκρίνετέ τα και κάντε την επένδυσή σας. Υπάρχουν πολλοί οικονομικοί φακοί εκεί έξω που μπορούν να κάνουν θαύματα για τη χρήση που τους θέλετε. Απλά μην αγοράσετε ένα νέο φακό μόνο και μόνο γιατί το κάνουν όλοι. Βεβαιωθείτε ότι ξέρετε καλά τι αγοράζετε και πάρτε το χρόνο σας να τον συνηθίσετε και να μάθετε τις δυνατότητες του.

 

Επεξεργασία φωτογραφιών:

Το επόμενο βήμα για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα για το blog σας είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών. Εκτός από το γνωστό σε όλους, Photoshop, υπάρχουν πολλά προγράμματα, δωρεάν και μη, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά δείτε τα άρθρα παρακάτω και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε πολλές επιλογές.

Ακόμα και οι καλύτερες φωτογραφίες μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες με κάποιες μικροαλλαγές. Κατά τι γνώμη μου, όσο λιγότερες, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα όταν πρόκειται για την επεξεργασία φωτογραφιών. Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με την αντίθεση, τον κορεσμό και τον οπίσθιο φωτισμό. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχω συναντήσει σε φωτογραφίες είναι blogger με point-and-shoot, που χρησιμοποιούνε πολύ backlight στην επεξεργασία για να αντισταθμίσουν τον χαμηλό φωτισμό και προσπαθούν να μιμηθούν βάθος πεδίου θολώνοντας με το χέρι το φόντο. (Ομολογώ, ότι κάποια απ’αυτά τα λάθη τα έχω κάνει και εγώ στο παρελθόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν το σωστό). Όλα έχουν μια καμπύλη εκμάθησης και πρέπει να κάνουμε κάποια λάθη και να μάθουμε απ’αυτά για να γίνουμε καλύτεροι.

 

Έκανα λοιπόν ότι καλύτερο μπορούσα για να μοιραστώ μαζί σας τις συμβουλές μου, αλλά μιας και δεν είμαι ειδική, θα αφήσω τα υπόλοιπα σε αυτούς που είναι (ή τουλάχιστον σ’αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα). Οπότε βεβαιωθείτε ότι θα διαβάσετε τα παρακάτω άρθρα αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το: Πώς να χρησιμοποιείτε την κάμερα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πώς να γίνετε καλύτεροι στη φωτογραφία, πώς να επεξεργάζεστε τέλεια τις φωτογραφίες σας, και τι πρέπει να αποφύγετε όταν τις επεξεργάζεστε.

 

Ενδιαφέροντα άρθρα για εσάς: (στα Αγγλικά)

–          How To Photograph Your Personal Style
–          Top 5 Photo Gadgets for Bloggers
–          How to Take Your Own Outfit Photos
–          A Guide to Using Your DSLR for Bloggers
–          5 Quick & Easy Photo Processing Tricks For A More Beautiful You
–          Back to Photo Basics
–          Three Tech Tips for Blog Photos
–          Photography 101: Know Your DSLR Dial
–          Photography 101: 9 Things You Need To Know About Aperture
–          Photography 101: 13 Tips To Know About Your ISO
–          Photography 101: Learning About Your Camera’s Lens
–          Bigger, Better, Bolder: Know Your Photography Basics
–          5 Photoshop Tricks That Will Ruin Your Photos
–          How to be a Fashion Blogger WITHOUT a DSLR & Other Things….
–          15 Important Details to Consider When Taking Your Own Photos
–          Blog Photography: Picking the Location
–          Blog Photography: Adjusting The Camera
–          10 DSLR Photography Tips for Better Photos
–          5 Tips for Great Outdoor Photos
–          Secrets to successful fashion blogging – part 2 (photography) by Pretty Shiny Sparkly
–          Camera Exposure by Cambridge in Color

 

Αν δεν έχετε άλλες ερωτήσεις και αν δεν σκεφτούμε κάτι άλλο να προσθέσουμε σε αυτήν την στήλη, αυτό είναι το τέλος των συμβουλών μας για το blogging. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας άρεσε και ανυπομονούμε να διαβάσουμε τα σχόλια σας για αυτό το άρθρο παρακάτω.

Είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα βρούμε κάποια άλλη μηνιαία στήλη για να καλύψουμε το κενό που θα αφήσει πίσω της αυτή. Οπότε μείνετε συντονισμένοι!

 

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

SHOP MY CLOSET

Language: English


Feel free to Gossip about it:

11 comments on “My blogging tips Part 7 – How to make your blog’s photography better

    • Thank you! Trial and error is also fine, but when it comes to fashion blogging things aren’t that easy. So apart from testing things myself I also like to read a lot of articles to help me with my blog’s photography.

    • Oh thank you so much for your compliment. It’s so nice to hear that. I’ve read many IFB articles so far, and I continue doing it, because I always find them informative. That’s why most of the links I put on my posts are from there.
      Don’t forget to check the previous ones as well (they are all translated in Greek too).
      Kisses!

  1. These are some great tips! I’ve been trying to find a good lens to improve the quality of my pictures and the locations, sometime is hard to find that pretty place you picture in mind. Ill have to also work more on the lighting, for sure this one. Ill be using your guidance.

    -Vogue&Heels

    anngelik recently posted..Halloween ChicMy Profile

    • I’m so glad to hear that. Thank you so much! We usually pick the location depending on the time, the outfit, and the light at that time…And it seems to be working fine so far! Good luck finding your perfect lens! 🙂

  2. Εκανες πολύ καλή δουλειά εσυ και ο Τ.
    Εγω θέλω να με βοηθήσεις σε κάτι, δεν μπορω να βάλω σελίδες για να ξεχωρίσω τη κάθε ενότητα αλλά και τις γλώσσες..όπως π.χ εσύ έχεις βάλει αγγλικά και ελληνικά.. πως το κάνεις αυτό?
    Γενικά το blog μου θέλει πολύ δουλειά ακομα αλλά το ψάχνω 🙂
    Σ’ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    • Σε ευχαριστούμε πολύ Μάρθα!
      Δυστυχώς δεν έχω ιδέα για το πώς δουλεύει ο blogger καθώς εγώ δουλεύω πάνω σε WordPress, μιας και είμαι self-hosted blog. Αλλά σε εμάς υπάρχουν δύο επιλογές: είτε θα το γράψεις με κώδικα, είτε θα βάλεις κάποιο plug-in/add-on. Εγώ κάνω το πρώτο, κυρίως στα πιο μακροσκελή post μου. Φαντάζομαι ότι και στον blogger κάπως έτσι θα γίνεται. Αλλά θέλει ψάξιμο, καθώς δεν το γνωρίζω. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο…

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge