Beauty Sunday | How to treat dry & dehydrated skin | My experience

8 February, 2015
Language: English

Σήμερα θα γράψω για ένα θέμα που γνωρίζω πολύ καλά και για το οποίο είχα σκοπό να γράψω εδώ και πολύ καιρό και το ανέβαλλα διαρκώς. Θα σας μιλήσω για αυτά που έμαθα από την εμπειρία μου, έχοντας ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα εδώ και αρκετά χρόνια.

How to treat dry & dehydrated skin

Δεν είχα πάντα ξηρό δέρμα, αντιθέτως είχα πιο πολύ λιπαρό ή μεικτό, μέχρι τα 18 μου. Για την ακρίβεια λίγο πριν γίνω 18, έχοντας περάσει μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία σε προσωπικό επίπεδο, άρχισα να παρατηρώ μεγάλες αλλαγές στο δέρμα μου το οποίο άρχισε να ξεσπάει. Ξηρότητα, κοκκινίλες, και φαγούρα ήταν κάποια απ’τα συμπτώματα μου, και πολλές φορές το δέρμα μου έμοιαζε λες και είχα πληγές ή έκζεμα. Φυσικά και έτρεξα στον δερματολόγο μου, και ξεκίνησα άμεσα θεραπείες με κρέμες αλλά και χάπια. Το πρόβλημα δυστυχώς δεν ήταν μόνο στο πρόσωπό μου, αλλά και στο τριχωτό της κεφαλής μου όπου είχα επίσης έντονη ξηροδερμία (αλλά γι’αυτό θα μιλήσουμε άλλη φορά).

Με τις θεραπείες που έκανα, το πρόβλημα σταμάτησε για ένα διάστημα, αλλά επανήλθε πολλές φορές στο μέλλον. Στην δική μου περίπτωση βλέπετε, η ξηροδερμία εξαρτάται κατά πολύ από την εποχή, την υγεία μου (και ιδιαίτερα το στομάχι μου), και φυσικά τα συναισθήματα μου. Όταν δεν ήμουν καλά, όταν είχα στρες, ή προβλήματα με το στομάχι μου, το δέρμα μου αντιδρούσε με τον τρόπο του. Το στρες είναι πολύ κακό για το δέρμα σας, αλλά υπάρχει τρόπος να το θεραπεύσετε και να το κρατήσετε υγειές, ώστε να μην ξεσπάει συχνά (ή και καθόλου). Και φυσικά το πρώτο βήμα είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας και να δείτε τι έχετε. Αυτός θα σας πει σε πρώτη φάση πώς να το αντιμετωπίσετε και τι πρέπει να προσέχετε.

Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω πώς πρέπει να το αντιμετωπίζω, να βρω τα σωστά προϊόντα για το δέρμα μου, αλλά και να ξεκινήσω να το περιποιούμαι καθημερινά, και όχι μια στις τόσες όταν είχε κάποια έξαρση. Οπότε ελπίζω να μάθετε από την δική μου εμπειρία και να ξεκινήσετε από τώρα να περιποιείστε σωστά το δέρμα σας. Μην περιμένετε να το κάνετε στο μέλλον, ή όταν μόνο είναι ανάγκη.

My experience

Το πιο σημαντικό βήμα για να αντιμετωπίσετε την ξηροδερμία και την αφυδάτωση, είναι φυσικά η ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Παρατήρησα και έμαθα ότι η καλύτερη ώρα για να το κάνετε αυτό είναι το βράδυ, καθώς όσο κοιμάστε οι κρέμες μένουν περισσότερες ώρες στην επιδερμίδα σας και κάνουν τα μαγικά τους.

  • Να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ σας, και αν αυτό είναι βαρύ μην περιοριστείτε μόνο στα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ.
  • Συνεχίστε την τόνωση της επιδερμίδας σας με μια λοσιόν, κατάλληλη για αυτήν, για να την καθαρίσει και να την προετοιμάσει για τα επόμενα προϊόντα.
  • Μετά την λοσιόν, είναι σειρά για το αγαπημένο σας serum. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, και έχει αλλάξει εντελώς το δέρμα μου, οπότε η νυχτερινή μου ρουτίνα δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη χωρίς αυτό. Το serum θα βοηθήσει την κρέμα σας να απορροφηθεί πιο γρήγορα και θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο για περισσότερες ώρες.
  • Έπειτα, χρησιμοποιείστε την κρέμα που σας έχει δώσει ο δερματολόγος σας. Ή μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνω κι εγώ: χρησιμοποιείτε εναλλάξ την κρέμα του δερματολόγου και την κρέμα νύχτας που σας αρέσει (ένα βράδυ τη μια, ένα την άλλη).
  • Ένα επίσης πολύ σημαντικό βήμα είναι να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών, κάτω από τα μάτια, και στο πόδι της χήνας (στην εξωτερική γωνία). Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτό είναι μόνο για μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά επειδή το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο είναι πιο επιρρεπές στις ρυτίδες, οπότε θέλει κι αυτό την ανάλογη ενυδάτωση. Οπότε ειδικά αν είστε άνω των 25, μην ξεχνάτε την κρέμα ματιών σας!

Beauty Sunday

Αυτή είναι η βασική μου ρουτίνα που κάνω κάθε βράδυ, για να κρατήσω το δέρμα μου σωστά ενυδατωμένο, και νομίζω ότι το serum παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτήν. Αλλά αν νιώθετε ότι το δέρμα σας χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση το πρωί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα ημέρας (με υψηλό SPF κατά προτίμηση), και ένα πιο ελαφρύ serum, πριν την ενυδατική σας και το μακιγιάζ σας.

Που και που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν απολέπισης (αλλά προσέξτε να είναι απαλό, και κατάλληλο για την δική σας επιδερμίδα), και μια μάσκα για βαθειά ενυδάτωση, κατά προτίμηση κάποια που μπορείτε να την αφήσετε όλο το βράδυ και να απορροφηθεί εντελώς όσο κοιμάστε (για να μην χρειάζεται τρίψιμο της επιδερμίδας στην αφαίρεση της). Αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε με τα προϊόντα αυτά.

Αν θέλετε να μάθετε ποια προϊόντα με έχουν βοηθήσει (και είναι αυτά που χρησιμοποιώ του τελευταίους μήνες), πηγαίνετε στο Stylishly Beautiful, για να διαβάσετε το άρθρο που έγραψα πριν από μερικές ημέρες.

Ελπίζω η εμπειρία μου και οι συμβουλές μου να βοηθήσουν κάποιους από εσάς.

 

SHOP THE POST

 

Follow me on:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

SHOP MY CLOSET

Language: English


Feel free to Gossip about it:

7 comments on “Beauty Sunday | How to treat dry & dehydrated skin | My experience

  1. Εγώ δεν χρησιμοποιώ τονωτική λοσιόν αν και το σκέφτομαι σιγά σιγά.. 🙂
    Πολύ ωραίο post όπως και αυτό για το SB, χρήσιμο για όποια κοπέλα έχει παρόμοιο τύπο επιδερμίδας!!
    Kleoniki recently posted..Parka jacket & Striped topMy Profile

    • Αγαπώ την τονωτική λοσιόν μου! Γενικά χρησιμοποιώ τονωτικές λοσιόν χρόνια, γιατί νιώθω ότι ισορροπούν την επιδερμίδα μου, αλλά ειδικά την συγκεκριμένη την έχω αγαπήσει. Σε ευχαριστώ πολύ Κλεονίκη μου! Μακάρι να βοηθήσει κάποιες.

  2. Εγώ έχω μεικτό δέρμα το οποίο βέβαια η δερματολόγος μου κατατάσσει στο ευαίσθητο επειδή έχω ψωρίαση (στο πρόσωπο ευτυχώς ελάχιστη). Το κακό είναι ότι οι κρέμες για ευαίσθητο δέρμα είναι συνήθως και για ξηρό κάτι το οποίο δε με ενθουσιάζει οπότε αγοράζω κρέμες για κανονικό.
    Αυτό που δεν είχα σκεφτεί ποτέ είναι να χρησιμοποιώ μια πιο πλούσια κρέμα το χειμώνα, μέχρι που ήρθα στη Βοστώνη και το δέρμα μου έπαθε ένα σοκ. Το ότι είναι αφυδατωμένο το κατάλαβα από την BB creme που χρησιμοποιώ την οποία “ρουφάει” το δέρμα και αφήνει μόνο το χρώμα/σκόνη της κρέμας πάνω πάνω. Ευτυχώς είχα μια travel size σούπερ ενυδατική κρέμα και θα χρησιμοποιώ αυτή μέχρι να ζεστάνει. Επίσης το βράδυ βάζω Argan Oil πριν την ενυδατική και καμιά φορα και serum.
    Αρκετές συμβουλές έχω βρει στο blog της Caroline Hirons (αν διαβάζεις αγγλικά beauty blogs την έχουν σα θεά), η οποία έχει “cheat sheets” με διάφορες συμβουλές (ένα απο αυτά και για ξηρό/αφυδατωμένο δέρμα) στη δεξιά στήλη του blog της. Όσο για απολέπιση συστήνει toners με ΑΗΑ αντί για το κλασικό scrub.
    Anna recently posted..Photo of the Week: Patriots ParadeMy Profile

    • Πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό που μου λες για απολέπιση, καθώς δεν το γνώριζα και δεν είμαι μεγάλη φαν της απολέπισης γιατί πολλές φορές έχει και αντίθετα αποτελέσματα. Γι’αυτό την κάνω πολύ σπάνια πλέον. Γενικά το άρθρο μου το στήριξα πάνω σε προσωπική μου εμπειρία με τα προϊόντα που χρησιμοποιώ και πόσο αυτά με έχουν βοηθήσει. Με τα σέρουμ είδα μεγάλη διαφορά και το ίδιο με τις ενυδατικές που αναφέρω και στο άρθρο του Stylishly Beautiful, ειδικά την κρέμα νυκτός.
      Έχεις δίκιο συνήθως το ευαίσθητο πάει με το ξηρό. Εμένα ήταν υπερβολικά ξηρό, και είχα πραγματικά απηυδήσει μετά από ένα σημείο, σε φάση “έτοιμη να βάλω τα κλάματα”. Μερικές φορές αν δεν ήταν καλά το δέρμα μου απόφευγα να βγω απ’το σπίτι όταν με καλούσαν φίλοι. Μου πέρασε απ’το μυαλό μάλιστα ότι ίσως είχα rosacea. Αλλά ευτυχώς με καθημερινή ενυδάτωση και αυτά τα προϊόντα έχω βρει την υγειά μου. Αφού ώρες ώρες το δέρμα μου είναι λιπαρό στην ζώνη Τ.
      Αυτή η κρέμα νύχτα της Amway που έχω είναι πολύ πλούσια και ενυδατική και χρειάζεσαι ελάχιστη ποσότητα, οπότε αν προσέξεις δεν σου βγάζει λιπαρότητα. Ωραία ιδέα και το Argan Oil. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ για το πρόσωπο. Είχα δοκιμάσει μόνο κάτι αμπούλες βιταμίνης Ε αν δεν κάνω λάθος. Γενικά και μένα το δέρμα μου είναι μια τραγική ιστορία, ειδικά τα τελευταία χρόνια.
      Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Δεν την ήξερα την Caroline Hirons, αλλά σίγουρα θα τσεκάρω το blog της. 🙂

    • It does, doesn’t it? It completely transformed my skin. Estee Lauder is great, but it’s a quite pricey product. Better get a sample first to see it works for you, before you purchase the whole bottle. 🙂

  3. Pingback: Radiant beauty & makeup products | Review | Do You Speak Gossip?

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge