Must-go places for food & drinks in Athens | Where I went

18 November, 2015
Language: English

Πριν ολοκληρώσω το «ημερολόγιο» από το ταξίδι μου στην Αθήνα, έχω να σας δείξω αυτό που σας υποσχέθηκα. Ένα ποστ αφιερωμένο σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε για φαΐ ή ποτό, όσο ήμουν εκεί. Τα περισσότερα τα βρήκα είτε μέσω Instagram και Facebook, άλλα ήταν προτάσεις φίλων, και κάποια άλλα ήταν επιλογή της στιγμής! Αν κάνετε δίαιτα, αποφύγετε να το διαβάσετε καθώς περιέχει πολύ foodporn, και είναι κρίμα να την χαλάσετε! Θα ξεκινήσω από τα μαγαζιά που πρεέπει να επισκεφτείτε για γλυκό καθώς είμαι σίγουρη ότι αυτά σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Πάμε λοιπόν!

Μέρη για γλυκό

Cap Cap 

Cap Cap Aigaleo Athens - DoYouSpeakGossip.com

Παρακολουθούσα εδώ και χρόνια την σελίδα του μαγαζιού στο Facebook και μου έτρεχαν τα σάλια σε κάθε φωτογραφία που ανέβαζε. Εννοείταιι ότι ήταν πρώτο-πρώτο στην λίστα μου λοιπόν. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, ήταν ακόμα Halloween όταν πήγα, και είχε πολύ ωραία διακόσμηση, αλλά η επιλογή μου ήταν ένα κλασσικό mud pie με επικάλυψη bueno και μια βουτυρο-μπύρα (σαν τεράστια φαν του Χαρυ Πότερ, έπρεπε να την δοκιμάσω). Ξετρελάθηκα και με τα δύο! Πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!

Παρά την πανέμορφη διακόσμηση όμως και τα πεντανόστιμα γλυκά (αν κρίνω από αυτά που δοκίμασα), ένα μεγάλο «αρνητικό» του μαγαζιού είναι οι ατελείωτες ουρές απ’έξω που περιμένουν την σειρά τους. Πήγαμε νωρίς το απόγευμα και είχε ήδη ουρά καμιά 20αριά ατόμων. Αν ήμουν από Αθήνα δεν θα περίμενα στην ουρά με τίποτα, και θα δοκίμαζα την τύχη μου κάποια άλλη μέρα και νωρίτερα. Επειδή όμως δεν είμαι, περίμενα στην ουρά για κανένα 20λεπτο, μέχρι που άδειασε τραπέζι. Αν κάθεσαι μάλιστα και δίπλα στο παράθυρο όπως εμείς, το να σε κοιτάνε οι άλλοι απ’έξω και να περιμένουν να φύγεις για να κάτσουν, είναι αγχωτικό. Όταν βγήκαμε, η ουρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, και σίγουρα ξεπερνούσε τα 30-35 άτομα. Αυτό που μου άρεσε σαν κίνηση, είναι ότι όση ώρα περίμεναν απ’έξω τα άτομα αυτά, βγαίνανε έξω σερβιτόροι και τους κερνούσαν δείγματα από γλυκά και ροφήματα. Σίγουρα δεν το έχω ξαναδεί από άλλο κατάστημα και για μένα μετράει πολύ προς τιμήν τους. Σίγουρα έχουν φτιάξει έναν πολύ ωραίο χώρο με ποιοτικά προϊόντα και αυτό φαίνεται από τον κόσμο που κάνει ουρές απ’έξω.

Πανόρμου 26, Αιγάλεω

 

Το σερμετόσπιτο της Νάνσυ

To Sermpetospito tis Nancy - psirri - DoYouSpeakGossip.com

Αυτό το μαγαζί ήταν πρόταση του αγαπητού Γιώργου, αλλά ακόμα κι αν δεν μας το πρότεινε κάποιος, απλά και μόνο περνώντας απ’έξω και βλέποντας τα γλυκά που τρώνε όλοι, δεν θέλει και πολύ να πειστείς και να καθίσεις. Τα γλυκά είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά από την ιδιοκτήτρια με πολλή αγάπη και σερβίρονται σε βαθειά πιάτα με μπόλικη σος σοκολάτας, και βουνά από σαντιγύ και παγωτό καϊμάκι. Όπως βλέπετε, δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε μόνο ένα. Το αγαπημένο μας ήταν σίγουρα το «γλυκό της αγάπης», που είναι κάτι σαν σοκολατόπιτα με σος πραλίνας φουντουκιού. Τόσο οι ιδιοκτήτες του, όσο και το προσωπικό του είναι πολύ ευγενικοί και σου εξηγούν με χαρά τι είναι το κάθε τι που βλέπεις στην βιτρίνα τους, και σου προτείνουν τι να φας.

Πλατεία Ηρώων, Ψυρρή

Πρωινό και Brunch

 

Yard | All-day bar restaurant

Yard all day bar restaurant - Athens - DoYouSpeakGossip.com

Πέσαμε τυχαία πάνω σε αυτό το όμορφο καφε/εστιατόριο, στον δρόμο μας για το μουσείο της Ακρόπολης. Μας κέρδισε με την υπέροχη διακόσμηση/ατμόσφαιρά του και καθίσαμε για πρωινό. Όπως βλέπετε πήραμε scrambled eggs με αυγά και μπέικον, και μαζί με αυτά μας φέρανε και ψωμί με βούτυρο, μαρμελάδα και μέλι, όσο περιμέναμε το πρωινό μας. Μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι από την επιλογή μας όσον αφορά το μαγαζί, και σίγουρα θα το ξανα-επισκεφτούμε!

Μακρυγιάννη 17

 

Noel – the holiday bar

Noel The Holiday bar - brunch - Aiolou, Athens - DoYouSpeakGossip.com

Ειλικρινά δεν θυμάμαι αν το βρήκα μόνη μου ή αν κάποιος μου το σύστησε αυτό το μαγαζί, αλλά μου έκλεψε την καρδιά. Πήγαμε εκεί για brunch (ξεκινάει στις 12.30), και σίγουρα σας προτείνω να δοκιμάσετε τα eggs benedict που σερβίρουν. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα αυτό το πιάτο, και γενικά αυγά ποσέ, και πραγματικά δεν ήξερα τι έχανα μέχρι τότε! Ξετρελάθηκα με την επιλογή μου! Το μαγαζί βρίσκεται μέσα σε μια στοά και είναι υπέροχα διακοσμημένο, έχοντας έναν αέρα άλλης εποχής. Νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε άλλη χώρα!

Κολοκοτρώνη 59Β (Στοά Κουρτάκη)

 

Mama Roux

Mama Roux Aiolou str. Athens - Sunday brunch - DoYouSpeakGossip.com

Όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, αυτό το μαγαζί ήταν πρόταση της Άννας από το Aspects of Style, για brunch, και έπρεπε οπωσδήποτε να το επισκεφτώ. Το κυριακάτικο brunch του είναι υπέροχο, έχοντας πολλές επιλογές για φαί και cocktails από τον κατάλογο του. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε αυγά & ομελέτες, αλλά και σαλάτες, burgers και πολλά άλλα σε λογικές τιμές. Απλά σας προτείνω να κάνετε κράτηση πριν πάτε, γιατί όλα τα τραπέζια ήταν ήδη κλεισμένα (το μαγαζί ανοίγει στις 12.30). Εμείς ήμασταν τυχεροί που βρήκαμε τραπέζι καθώς ξεχάσαμε να κλείσουμε!

Αιόλου 48 (κοντά στην Κολοκοτρώνη)

Μελινικόν – The Greek pancake house

Melinikon, pancake house - Kolonaki, Athens - DoYouSpeakGossip.com

Βρήκα αυτό το μαγαζί από το Instagram, και απλά έπρεπε να το επισκεφτώ! Εκ πρώτης όψεως απογοητεύτηκα λίγο γιατί περίμενα ένα μεγαλύτερο και πιο περιποιημένο μαγαζί, καθώς περπάτησα ως το Κολονάκι για να το επισκεφτώ, και έμοιαζε πιο πολύ σαν μικρή κρεπερί με μερικά μόνο τραπέζια. Δοκιμάζοντας όμως τις pancakes του με κέρδισε, και ομολογώ ότι ήταν οι πιο νόστιμες που δοκιμάσαμε στο ταξίδι μας και στην καλύτερη τιμή. Αν βρεθείτε στο Κολωνάκι, αξίζει να το επισκεφτείτε!

Σκουφά 37, Κολωνάκι

Μεσημεριανό/Βραδινό

Για να είμαι ειλικρινής, κανονικό γεύμα φάγαμε μόνο 1-2 φορές. Κυρίως με το brunch ήμασταν καλυμμένοι για ώρες. Το πρώτο μέρος που επισκεφτήκαμε όμως ήταν όμως ένα όμορφο εστιατόριο στην περιοχή του Ψυρρή και το δεύτερο ένα Burger-άδικο στο κέντρο.

Εστιατόριο Οινέας

Oineas restaurant - Psirri - DoYouSpeakGossip.com

Βρεθήκαμε σε αυτό κατά τύχη, καθώς ψάχναμε κάτι κοντά στην γειτονιά που μέναμε να μας κόψει λίγο την πείνα, και μας τράβηξε την προσοχή η διακόσμηση του. Αργότερα συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν μέρος των γυρισμάτων της επιτυχημένης ελληνικής σειράς 50-50, και ομολογώ ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Δοκιμάσαμε μόνο 2 πιάτα τα οποία μοιραστήκαμε, γιατί δεν πεινούσαμε πολύ. Το πρώτο ήταν μια ψητή φέτα τυλιγμένη σε φύλλο, με σάλτσα από βαλσάμικο και μέλι, και μαύρο σουσάμι. Ειλικρινά ήταν η καλύτερη που έχω ποτέ δοκιμάσει. Ακόμα την σκέφτομαι! Το 2ο πιάτο ήταν κομμάτια από ψαρονέφρι σε κρεμώδη σος από μουστάρδα και λεμόνι, με μανιτάρια και ρύζι. Επίσης εξαιρετικό. Το προσωπικό του ήταν πάρα πολύ ευγενικό, οπότε σίγουρα το προτείνουμε σαν μαγαζί!

Αισώπου 9, Ψυρρή

Hot hot burger bar

Hot hot burgers Athens - DoYouSpeakGossip.com

Τα Hot hot burgers ήταν πρόταση πολλών φίλων που μένουν στην Αθήνα στην κατηγορία των fast food. Αν ψάχνετε κάτι τέτοιο, το συγκεκριμένο έχει ωραία burger σε ικανοποιητική ποσότητα και καλές τιμές. Δοκιμάστε το Honey Mustard bacon burger, και τις πατάτες με την σος καρμπονάρα!

Κολοκοτρώνη 14

Για τέλος κράτησα ένα μέρος για πότο ή καφέ, με την καλύτερη θέα της Ακρόπολης.

A for Athens cocktail bar

A for Athens hotel & bar - DoYouSpeakGossip.com

Το A for Athens bar είναι το μπαρ του ομώνυμου ξενοδοχείου και βρίσκεται στο κέντρο, ακριβώς δίπλα από το Μοναστηράκι. Μπαίνεις από την είσοδο του ξενοδοχείου που βρίσκεται σε ένα στενό, και ανεβαίνεις με το ασανσέρ στην ταράτσα. Το μαγαζί έχει 2 ορόφους, ο πρώτος είναι εσωτερικός και ανοίγει μερικώς το καλοκαίρι, και ο 2ος νομίζω ότι είναι ανοιχτός μόνο τους ζεστούς μήνες. Εμείς καθίσαμε εκεί με φίλους και είχαμε πιάτο την Ακρόπολη, και όχι μόνο. Αν ψάχνετε όμως οικονομικότερες επιλογές, θα βρείτε πολλές παρόμοιες ταράτσες με καλή θέα στην Αθήνα, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μιαούλη 2-4

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Ελπίζω να σας άρεσε! Μου πήρε ώρες να την γράψω, αλλά ελπίζω να άξιζε τον κόπο! Αυτά ήταν λοιπόν τα μέρη που επισκεφτήκαμε για φαί/ποτό και άξιζε να αναφέρω.

Πείτε μου αν έχετε επισκεφτεί κάποιο από αυτά ή αν θα το κάνετε μετά από αυτό το ποστ. Και αφήστε τα σχόλιά σας παρακάτω!

Όλες οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από εμένα, και οι περισσότερες είναι δυστυχώς από το κινητό μου καθώς η σκέψη γι αυτό το ποστ ήρθε αφού επέστρεψα από την Αθήνα.

Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ είναι χορηγούμενη από κάποιο από τα προαναφερόμενα μαγαζιά αυτή η ανάρτηση. Έγραψα την ειλικρινή μου άποψη για μαγαζιά που επισκέφτηκα για πρώτη φορά, όσο ήμουν στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα.

 

Σας ευχαριστώ πολύ που το διαβάσατε!


Follow me on:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

SHOP MY CLOSET

Language: English


Feel free to Gossip about it:

10 comments on “Must-go places for food & drinks in Athens | Where I went

    • Όλα τα μαγαζιά ήταν τέλεια, πραγματικά! Πολύ θα ήθελα να τα ξαναεπισκεφτώ, κι αυτά, και όσα δεν πρόλαβα να πάω αυτήν την φορά! Μακάρι να ξαναπάω σύντομα! 🙂

    • Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι! Χαίρομαι που σου άρεσε! Θέλω πάρα πολύ να ξανάρθω, κι ελπίζω αυτήν την φορά να μην μου πάρει τόσο καιρό να ξανακατέβω! 🙂

    • Κι εγώωω θέλω να τα ξανα-επισκεφτώ, και να πάω και σε όσα ήταν στην λίστα μου και δεν πρόλαβα να πάω! Έχει άπειρα μαγαζιά η Αθήνα!

  1. Egw exw paei sto cap cap, Afor Athens kai sto estiatorio oineas. Alla twra pou diavasa to post sou tha paw kai sta upoloipa ^_^

    • Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε το ποστ και θέλεις να επισκεφτείς κάποια από τα μαγαζιά που σας έδειξα. Πραγματικά μου άρεσαν όλα πάρα πολύ! Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα, αν και έχω πολλά ακόμα που δεν πρόλαβα να επισκεφτώ. Ελπίζω να τα προλάβω την επόμενη φορά! 🙂

  2. Έχω διαβάσει 3 φορές το συγκεκριμένο post και κάθε φορά τρέχω στο ψυγείο για σοκολάτα (μπαίνω στον πειρασμό να πάω μέχρι τα Fregio της γειτονιάς μου) χαχαχα
    Υπέροχες φωτογραφίες Μαρκέλλα μου!!
    kleoniki recently posted..London – November edition | TravelMy Profile

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge