My blogging tips Part 3 – How to drive traffic to your blog

14 June, 2013
Language: English

Ενότητα 3: Πώς να φέρετε κόσμο στο blog σας

Καλώς ήρθατε στο 3ο μέρος των συμβουλών μου για το blogging! Όπως ίσως έχετε διαβάσει στα προηγούμενα μέρη (αν δεν τα έχετε διαβάσει κλικάρετε εδώ για το 1ο μέρος και εδώ για το 2ο), έχουμε μιλήσει για κάποιες βασικές οδηγίες του blogging, όπως για το τι θα πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε ένα blog, και πώς να διαλέξετε το σχεδιασμό του blog σας. Σήμερα, θα συζητήσουμε κάποιους βασικούς τρόπους για να φέρετε κίνηση στο blog σας.

1. Πρέπει να έχετε καταπληκτικό περιεχόμενο.

 Ο νούμερο 1 τρόπος για να φέρετε κόσμο στο blog σας, δεν θέλει πολλή σκέψη. Πρέπει να έχετε καταπληκτικό περιεχόμενο ώστε να προσελκύσετε αναγνώστες στο blog σας, και να τους κάνετε να θέλουν να επιστρέψουν ξανά και ξανά. Αυτό περιλαμβάνει: κείμενο (που θα πρέπει να είναι καλογραμμένο, και γραμματικά & συντακτικά σωστό) και φωτογραφίες (με τις οποίες θα ασχοληθούμε σε επόμενη ενότητα). Δεν μπορεί τίποτα να πάει στραβά αν έχετε καλό περιεχόμενο*. Όλα τα άλλα διορθώνονται!

*Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες ενότητες των συμβουλών μας για το blogging για να μάθετε πώς να έχετε καταπληκτικό περιεχόμενο και πώς να κάνετε τα post σας να ξεχωρίζουν

2. Αφήστε γνήσια και στοχαστικά σχόλια σε άλλα blogs.

Ένας πολύ καλός τρόπος να προσέξουν το blog σας, ειδικά στο ξεκίνημά σας, είναι να επισκέπτεστε blogs με κοινή θεματολογία με το δικό σας, και να αφήνετε σχόλια που έχουν κάτι να προσφέρουν, και είναι πάνω απ’όλα αληθινά. Κάποιοι απ’αυτούς θα σας επισκεφτούνε για να κοιτάξουνε το blog σας, άλλοι όχι. Αλλά όπως και να έχει είναι μια πολύ καλή αρχή και θα τραβήξει την προσοχή άλλων bloggers που αφήνουν και αυτοί τα σχόλια τους εκεί, και μπορεί να θελήσουν να τσεκάρουν το blog σας. Γι’αυτό το λόγο, βεβαιωθείτε ότι το σχόλιο σας έχει να προσθέσει κάτι χρήσιμο και εποικοδομητικό, όχι μόνο «ωραίο blog», «ωραίο post», ή το ακόμα χειρότερο «Θέλεις να ακολουθήσουμε ο ένας τον άλλον;» ή «κάνε με follow και θα σε κάνω και εγώ». Έχω γράψει πολλές φορές για αυτό το θέμα αλλά θα το πω άλλη μια φορά: Σας παρακαλώ πολύ μην γίνεστε spammer bloggers. Οι μόνοι που θα προσελκύσετε με αυτήν την τεχνική είναι άτομα που κάνουν το ίδιο. Ένα αληθινό και πιο προσωπικό σχόλιο θα σας πάει πολύ παραπέρα, και θα σας φέρει ουσιαστικούς αναγνώστες και όχι απλά άτομα που θα σχολιάσουν μια φορά στο blog σας και δήθεν followers (που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναπατήσουν στο blog σας στο μέλλον).

3. Δημιουργήστε μια σελίδα στο Facebook, και λογαριασμούς σε Twitter και Instagram για το blog σας.

Το Facebook, το Twitter και πιο προσφάτως το Instagram φέρνουν την περισσότερη κίνηση στα blogs. Δημιουργήστε λογαριασμούς σ’αυτά, ακολουθήστε τα αγαπημένα σας άτομα/blogs, και αλληλεπιδράστε μαζί τους και με τους fans/followers σας. Οι λογαριασμοί αυτοί θα είναι μια επέκταση του blog σας, ένα μέρος όπου οι αναγνώστες σας θα μπορούν να λαμβάνουν περισσότερες ενημερώσεις από αυτό και να έχουν μια πιο προσωπική επαφή με εσάς. Ενημερώνετέ τα συχνά, μοιραστείτε αποκλειστικό υλικό (που δεν έχετε δείξει στο blog σας ακόμα) και χρησιμοποιήστε τα σαν ένα πολύ καλό τρόπο να προωθήσετε τη δουλειά που κάνετε στο blog σας. (Μπορείτε να βρείτε τους λογαριασμούς μου εδώ: Facebook, Twitter και πλέον και στο Instagram).

Extra συμβουλή: Όπως ανέφερε η Carlinn από το blog Superficial Girls στο άρθρο της για το «πώς να ξεκινήσετε ένα blog”: «Δεν έχει σημασία αν νομίζετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε το Twitter, το Instagram ή οτιδήποτε άλλο αυτήν την στιγμή. Πάτε να γραφτείτε έτσι και αλλιώς. Μπορεί να μην νιώθετε πάντα έτσι και μέχρι τότε ίσως κάποιος άλλος να έχει πάρει το όνομα χρήστη που θέλετε και αυτό μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό». Σε ευχαριστούμε για αυτήν την συμβουλή Carlinn. Πραγματικά δεν το είχα σκεφτεί, αλλά ευτυχώς το δικό μου δεν το είχαν πάρει. 🙂

4. Γίνετε μέρος της κοινότητας.

Γίνετε μέλος κοινοτήτων όπως είναι οι Independent Fashion Bloggers, το Lucky Community, και για τους Έλληνες φίλους μας, των Greek Beauty Bloggers. Διαβάστε τα υπέροχα και πολύ ενημερωτικά άρθρα τους, που θα σας βοηθήσουν με το blogging, μοιραστείτε μαζί τους τα δικά σας άρθρα (όπου υπάρχει αυτή η επιλογή) και πάρτε μέρος σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν που και που. Το πιο σημαντικό είναι να αλληλεπιδράτε με την κοινότητα, να μαθαίνετε για το blogging και να κερδίσετε μερικούς αναγνώστες ενώ το κάνετε αυτό.

5. Γίνετε μέλος κοινοτήτων όπου μπορείτε να μοιραστείτε το προσωπικό στυλ σας με άλλους.

Το να γίνετε μέλος style sharing κοινοτήτων (όπως το Lookbook.nu, Chicisimo, Chictopia, What I Wear, ASOS Fashion Finder, minoutfit.se κλπ.) είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προωθήσετε το προσωπικό σας στυλ και το περιεχόμενό του blog σας. Αυτά τα site θα φέρουν σε εσάς, και κατ’επέκταση και στο blog σας, πολλή περισσότερη έκθεση. Κι αν το στυλ σας είναι ιδιαίτερο και σας κάνει να ξεχωρίζετε μέσα στο πλήθος, θα τραβήξετε εύκολα την προσοχή. Οι καταπληκτικές φωτογραφίες είναι πάντα ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. (Βρείτε τους λογαριασμούς μου εδώ: Lookbook, Chicisimo, What I Wear, ASOS Fashion Finder).

6. Γραφτείτε στο Pinterest.

To Pinterest είναι ένα πολύ καλό μέσο για να φέρετε κόσμο στο blog σας. Κάντε pin/καρφίτσωμα τις καλύτερες φωτογραφίες από το blog σας (μην το παρακάνετε), ανεβάστε όσες σας αρέσουν από άλλα blogs, ακολουθείστε τους αγαπημένους σας pinners, και κάντε repin τα pins τους στους δικούς σας πίνακες/boards. Οργανώστε τους πίνακες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (κατηγοριοποιήστε τους), προσθέστε έξυπνους τίτλους στους πίνακες, προσθέστε ετικέτες στις φωτογραφίες σας, και αφήστε σχόλια στα pins που σας αρέσουν. Όσο πιο ελκυστικοί είναι οι πίνακες σας και τα pin σας, τόσο περισσότερα repins (και κατ’ επέκταση έκθεση της δουλειάς σας) θα κερδίσετε. Χρησιμοποιείστε το με σύνεση, και θα κερδίσετε traffic για το blog σας. (Βρείτε το λογαριασμό μου στο Pinterest εδώ).

Έξτρα συμβουλή: Βάλτε τους καλύτερους πίνακές σας στην πρώτη σειρά. Αυτοί τραβάνε τη μεγαλύτερη προσοχή, γι’αυτό φροντίστε να τους οργανώσετε καλά.

7. Δημιουργείστε λογαριασμό στο Bloglovin και διεκδικείστε το blog σας.

Το Bloglovin είναι ο καλύτερος τρόπος για να ακολουθήσετε τα αγαπημένα σας blogs, και να μένετε ενημερωμένοι για κάθε τους νέο ποστ. Λειτουργεί τραβώντας το RSS feed του κάθε blog, και μαζεύοντας όλα τα posts τους σε ένα μέρος, κάνοντάς το πανεύκολο να τα βρείτε και να τα ακολουθήσετε. Όλα τα τελευταία τους updates θα εμφανίζονται στην κεντρική σας σελίδα κάθε φορά που ανεβάζουν ένα καινούργιο άρθρο. Η πιο πρόσφατη προσθήκη που κάνανε είναι η δυνατότητα να μπορείτε να δημιουργήσετε το προσωπικό σας προφίλ (και να πάρετε το προσωπικό σας URL) καθώς και να το συνδέσετε με το blog σας. Όλα τα blogs που ακολουθώ, τα διαβάζω μέσω του Bloglovin και έχω παρατηρήσει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του traffic μου έρχεται από αυτό. Και τώρα που ο Google Reader κλείνει την 1η Ιουλίου, σας συστήνω ανεπιφύλακτα να μεταφερθείτε στο Bloglovin, και να ξεκινήσετε να προωθείτε τον λογαριασμό σας εκεί. Είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε! Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς να μεταφέρετε το  Google Reader RSS feed σας στο Bloglovin’? Κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε (στα αγγλικά)! (Ακολουθήστε με στο Bloglovin’ εδώ).

8. Γράψτε guest posts σε άλλα blogs.

Γράφοντας ένα guest post σε κάποιο άλλο blog (με ίδιο ή παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σας), θα κερδίσετε μεγαλύτερη έκθεση. Όσοι ακολουθούν εκείνο το blog, κατά πάσα πιθανότητα, θα έρθουν να ελέγξουν και το δικό σας. Κι αν το περιεχόμενό σας είναι αρκετά καλό για το γούστο τους, μπορεί να ακολουθήσουν και εσάς. Συνήθως, όσο πιο γνωστό είναι το blog στο οποίο θα κάνετε guest post (ή ακόμα καλύτερα όσο πιο πολύ αλληλεπιδρούν οι αναγνώστες του με όσα διαβάζουν) τόσο περισσότερο κόσμο μπορεί να φέρετε στο blog σας. Γράψτε όσο πιο καλό άρθρο μπορείτε, ώστε να θελήσουν να σας επισκεφτούν για να συνεχίσουν να διαβάζουν τα άρθρα σας, ή και ακόμα καλύτερα, να σας ακολουθήσουν.

9. Διοργανώστε διαγωνισμούς.

Όλοι λατρεύουν τους διαγωνισμούς! Είναι γεγονός! Η διοργάνωση ενός διαγωνισμού μπορεί να σας αποφέρει πολλή κίνηση για το blog σας, ειδικά αν τον διαφημίσετε σωστά (σε site/blogs/σελίδες στο Facebook-groups που έχουν φτιαχτεί γι’αυτό το σκοπό ΟΧΙ κάτω από τα σχόλια που αφήνετε σε άλλα blogs – αυτό θεωρείται spamming!). Βρείτε για δώρο κάτι που θα ενδιαφέρει τους αναγνώστες σας να κερδίσουν, διαλέξτε τον καλύτερο τρόπο να κάνετε το διαγωνισμό (είτε συγκεντρώνοντας τα στοιχεία με το χέρι ή χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή για διαγωνισμούς όπως είναι το Rafflecopter), γράψτε τους όρους συμμετοχής, και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, και είστε έτοιμοι! Αλλά θυμηθείτε: Παρόλο που οι διαγωνισμοί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φέρετε κόσμο στο blog σας (και μπορεί να κερδίσετε πολλούς followers), το να τους κρατήσετε είναι μια άλλη ιστορία. Για να κερδίσετε όχι μόνο followers αλλά και αναγνώστες, ακολουθήστε όσο περισσότερα βήματα μπορείτε από αυτήν τη λίστα!

Αυτοί ήταν λοιπόν οι 9 βασικοί τρόποι να φέρετε κόσμο στο blog σας. Ελπίζω να απολαύσατε την ανάγνωση του άρθρου μας, και να το βρήκατε χρήσιμο. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε τα παρακάτω links για περισσότερες συμβουλές, και μείνετε συντονισμένοι για μια νέα ενότητα συμβουλών, τον επόμενο μήνα. Και φυσικά, μην ξεχάσετε να μας αφήσετε τα σχόλιά σας παρακάτω…θα χαρούμε πολύ να ακούσουμε την άποψή σας για το άρθρο μας και την ενότητα συμβουλών μας. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Ενδιαφέροντα άρθρα για να διαβάσετε (στα αγγλικά):

–   23 Ways to Promote Posts & Increase Your Blog Traffic by IFB.

–   More is More: 20 Essential Traffic-Driving Tips by IFB.

–   10 Ways to Tank Your Traffic by IFB.

–   Grab Your Bloglovin’ Custom URL by IFB.

–   How to Move Your Google Reader RSS Feed to Bloglovin’ by IFB.

–   Responding to spam comments by IFB

–   Blogger Beware: How to Tell if YOU are the Spammer by IFB.

 

  BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

Language: English


Feel free to Gossip about it:

22 comments on “My blogging tips Part 3 – How to drive traffic to your blog

  1. You are always so amazing! I really really love your blogging suggestions! And yes, I genuinely read the posts and love leaving my views on it, it’s also respectful to the time the person took writing a post! So cool ideas you have here! Makia!
    Bee-zee recently posted..Words of WisdomMy Profile

    • I couldn’t agree more! Not reading what the other has to say, and using their post as a way to advertise and promote your blog, is disrespectful. I always read a post before commenting on it. I’m glad you liked my suggestions! 🙂
      Makia!

  2. Για ακόμη μια φορά υπήρξες κατατοπιστική και πολύ βοηθητική!
    Χαίρομαι να διαβάζω τέτοιου είδους άρθρα! Άντε να δω πώς επιτέλους θα καταφέρω να ενσωματώσω το Bloglovin’!!! χαχα
    Φιλιά!!
    Elena recently posted..H&M Fall Collection-Press PreviewMy Profile

    • S’euxairistw poli Elena! Xairomai pou voithisa….
      Eimai sigouri oti tha ta katafereis, den einai diskolo..An xreiasteis epipleon voitheia pes mou….
      Filakia! 🙂

  3. Καλησπέρα! Πριν λίγο είδα το ποστ σου στο news feed του Greek Beauty Bloggers και προφανώς επειδή με αφορά μπήκα να το διαβάσω… συμφωνώ σε αρκετά από αυτά που λες εδώ και ήδη προσπαθώ και εγώ να κάνω ότι μπορώ για να μη με διαβάζει μόνο η ξαδέρφη μου 😛 χαχα Ωστόσο θέλει χρόνο να αποκτήσεις κοινό και ειδικά κοινό που στην πραγματικότητα του αρέσει το περιεχόμενο του μπλογκ σου!

    το δικό σου μου αρέσει πάντως επομένως… nice to meet you! 🙂

    • Kalispera kai kalwsirthes sto blog mou! 🙂 S’euxaristw poli gia ta kala sou logia!
      xixi gelasa poli me to sxolio gia tin xaderfi! Sigoura kai xreiazetai xrono gia na apoktiseis koino pou tha se diavazei… Den mporoume na ginoume gnwstoi se mia stigmi, alla sigoura ta tips pou anaferw parapanw voithane…akoma kai emeis pou eimaste palioteres bloggers, akoma den exoume ftasei sta epipeda pou tha thelame….Den einai kai toso eukoli douleia opws oloi nomizoun….
      Nice to meet you too, caprigirl! 🙂

      • Καλά, το θέμα “blogging” στην Ελλάδα είναι μια τεράστια πόθεση που απαιτεί πολύ καφέ..και πολύ PR όπως έχει αποδειχτεί…

        Συνεχίζουμε να bloggarουμε όπως και να’χει, εμένα με βοήθησε πολύ! Τα ξαναλέμε 🙂
        Caprigirl recently posted..cherry • boxMy Profile

  4. Είχα διαβάσει και το αντίστοιχο ποστ σου στο fb και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Κάνεις έναν μεγάλο κόπο να τα ετοιμάσεις όλα. Κανείς δεν το καταλαβαίνει γιατί όταν είμαστε έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέμε. Το πρώτο πράγμα που περιμένεις λοιπόν είναι να σέβεται ο άλλος τη δουλειά σου και αν μη τι άλλο, να της δίνει την απαραίτητη προσοχή. Συνεπώς, μόνο μπράβο μπορώ να σου πω για όλη αυτή τη βοήθεια που προσφέρεις με τα συγκεκριμένα ποστς. Μπράβο και πάλι μπράβο. Πολύ χρήσιμες συμβουλές. Τα φιλιά μου!
    Christina/Fashionable.gr recently posted..4 Ιδανικά Χτενίσματα Αλογοουράς Για Το ΚαλοκαίριMy Profile

    • Na’sai kala vre Christina! Xairomai pou iparxoun atoma pou me katalavainoun…Einai poli simantiko o allos na sevetai ti douleia sou kai ton kopo sou, kai ontws exw ap’to xoro einai diskolo na katalavei kapoios posi douleia einai…
      Xairomai pou to vrikes xrisimo to arthro…Ithela poli kairo na kanw autin tin seira me tis simvoules, alla distaza…Skopos mou omws einai na voithisw, kai oxi na apodeixw oti egw kanw kati swstotera, giati ta grafw na ta “akouw” kai egw…kai na ta efarmozw pio swsta.
      S’euxaristw poli kai gia ta kala sou logia sto proigoumeno post. Ontws o kairos mperdeuei poli…Elpizw oti mexri na mpei o Ioulios tha exei erthei kanonika to kalokairi..pros to paron den exw kanei oute ena mpanio….
      Filia polla!

  5. Im not an expert blogger but about the comments, I hate when some one lives a message like: “cool” “nice topic” and probably I was asking an opinion.
    When I visit someone´s blog after I get a comment, the first think I notice is how many post they have. If they have more than 60, I know they don´t read they are only looking for traffic.
    monica recently posted..Flare jeansMy Profile

    • Thank you for your comment monica! I don’t enjoy these comments either.
      I’m not sure I understood about the posts though. More than 60 in general? Or more than 60/month? It really depends on how often someone posts, and how many years he/she has his/her blog.
      Sure thing is that when I read another blog and see comments like these, which say “let’s follow each other” I NEVER visit that blog. These are the ones who are looking for traffic, and “fake” followers just to show how good they are, and that they have a big following.

  6. Pingback: My blogging tips part 4 – How to make your posts stand out | Do You Speak Gossip?

  7. I am currently reading through your blogging series as I’ve been planning on starting a blog of my own for quite a while, and I’m finding your information extremely useful. It is very helpful. I have one question re: the instagram account. I already have my own account, would you suggest creating another one to go with the blog?

    • I’m really glad you find them useful Claudia. 🙂
      It depends on whether or not you want them to be the same account.
      Many bloggers have just a personal account which is also for their blogs, and to be honest it’s much easier to handle it, if you don’t own two mobile devices. Otherwise, you’ll either have to have a 2nd mobile for your 2nd account, or log in and out all the time, which is not so pleasant.
      If you want to have the same account, you can. There’s also the option of changing your Instagram username to fit your new blog’s name.

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge