10 things to do, to get your Christmas spirit ON

11 December, 2015
Language: English

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά τώρα τελευταία, τα τελευταία χρόνια δηλαδή, δεν νιώθω πολύ το πνεύμα των Χριστουγέννων, με τον τρόπο που το ένιωθα όταν ήμουν μικρότερη. Μπορεί να φταίνε τα προβλήματα της καθημερινότητας, ή είναι κάτι που φεύγει μεγαλώνοντας, αλλά είναι κάτι που θέλω να αλλάξει. Έτσι, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι φέτος θα κάνω τα πάντα για να το ξανα-αισθανθώ. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αυτή είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Ας δούμε λοιπόν μαζί, 10 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μας βάλουν σε Χριστουγεννιάτικη διάθεση.

  1. Ακούστε Χριστουγεννιάτικη μουσική. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ βασικό που πάντα μας βάζει στο κλίμα από νωρίς.
  2. Διακοσμήστε το σπίτι σας. Η όλη διαδικασία της διακόσμησης του σπιτιού με Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, λαμπάκια, καθώς και το στόλισμα του δέντρου, δεν μπορούν να σας αφήσουν ασυγκίνητους.
  3. Αγοράστε ή φτιάξτε μόνοι σας ένα advent calendar. Είναι τα γνωστά ημερολόγια που μετρούν αντίστροφα τις μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, και συνήθως έχουν μέσα κάποιο γλυκάκι ή προϊόν. Ξέρω ότι είναι ήδη 11/12, αλλά το καλό σε αυτό είναι ότι μπορείτε να φάτε όλα τα σοκολατάκια των προηγούμενων ημερών σήμερα. 😛
  4. Κάντε μια βόλτα στην πόλη. Ως τώρα όλες οι πόλεις έχουν βάλει τα γιορτινά τους, με λαμπάκια και λοιπές διακοσμήσεις που σου φτιάχνουν την διάθεση. Κάντε λοιπόν μια βόλτα και νιώστε την γιορτινή ατμόσφαιρα.
  5. Επισκεφτείτε νέα εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Είναι η κατάλληλη εποχή να επισκεφτείτε όλα αυτά τα μέρη που θέλατε πάντα να πάτε, αλλά ποτέ δεν κανονίζατε. Θα είναι ήδη διακοσμημένα και θα σας βάλουν στο κλίμα για τις γιορτές.
  6. Δείτε χριστουγεννιάτικες ταινίες. Μαζευτείτε σε κάποιο σπίτι και δείτε ταινίες μαζί. Κάντε μια λίστα και προσπαθήστε να βλέπετε μια ταινία την ημέρα.
  7. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα γλυκάκια, όπως κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Για μένα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να φτιάχνω τα δικά μου μελομακάρονα. Είναι πανεύκολα και σας βάζουν στο κλίμα, αφού όλο το σπίτι μυρίζει φρεσκοψημένο μπισκότο, μέλι και κανέλα. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι να τα φτιάχνετε ακούγοντας χριστουγεννιάτικη μουσική. Σσσς… μεταξύ μας αυτό! 😛
  8. Αγοράστε ή φτιάξτε μόνοι σας δώρα για τους αγαπημένους σας. Το να δίνεις δώρα είναι πολύ καλύτερο και πιο ικανοποιητικό από τα να τα δέχεσαι. Η διαδικασία του ψαξίματος για το τέλειο δώρο, αυτό που θα κάνει τους αγαπημένους σας να τσιρίξουν από χαρά μόλις το ανοίξουν δεν συγκρίνεται με τίποτα. Θυμηθείτε: Τα καλά δώρα είναι αυτά που ταιριάζουν στον παραλήπτη μας, οπότε μην αγοράζετε δώρα μόνο με βάση το προσωπικό σας γούστο, αλλά σκεφτείτε τι θα άρεζε σε αυτόν καλύτερα. Κι αν το budget σας είναι μικρό, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας το δωράκι, ή να πάτε κάποιο γλυκό από τα χεράκια σας. Η σκέψη είναι που μετράει!
  9. Φορέστε κάτι με πούλιες και πηγαίνετε σε κάποιο πάρτι. Το κόκκινο και το χρυσό έχουν την τιμητική τους αυτήν την περίοδο και δικαίως γιατί ταιριάζουν πολύ στην γιορτινή ατμόσφαιρα. Όταν μάλιστα το ρούχα σας έχει πάνω πούλιες, γίνεταια αυτόματα πιο γιορτινό. Φορέστε λοιπόν το πιο λαμπερό σας φόρεμα και πάτε σε κάποιο από τα αμέτρητα πάρτι που γίνονται αυτήν την περίοδο είτε σε μαγαζιά είτε σε σπίτια.
  10. Τέλος και σημαντικότερο όλων: Κάντε κάποια δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό οργανισμό ή βοηθήστε όσους το έχουν ανάγκη με όποιον τρόπο μπορείτε. Αυτό είναι φυσικά κάτι που πρέπει να κάνουμε όλον τον χρόνο, αλλά ειδικά αυτήν την περίοδο υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κι αυτοί να νιώσουν λίγη ζεστασιά και αγάπη, όπως ακριβώς κι εσείς. Βοηθήστε τους, αγοράζοντας τους φαΐ, δίνοντας τους ρούχα, πανωφόρια, κουβέρτες, και περάστε λίγο χρόνο μαζί τους. Μιλήστε τους! Έχουν κι αυτοί ανάγκη και μπορεί να μην έχουν κάποιον να τα πουν. Τίποτα δεν γεμίζει την καρδιά περισσότερο από τα να κάνεις μια καλή πράξη, ειδικά για κάποιον που δεν γνωρίζεις καν. Δείξτε αγάπη και καλοσύνη στους συνανθρώπους σας, και γίνετε παράδειγμα για τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Χρειαζόμαστε περισσότερη καλοσύνη και ευγένεια στην ζωή μας!

Αυτό είναι το τέλος της λίστας λοιπόν! Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το διαφορετικό από τα συνηθισμένα ποστ. Έχω σκοπό να γράψω κι άλλες παρόμοιες λίστες στο μέλλον, γιατί μου αρέσει πολύ να τις διαβάζω αλλά και να τις γράφω. Πείτε μου κι εσείς από κάτω αν είναι κάτι που σας αρέσει να συνεχίσω, αφήνοντας μου ένα σχόλιο.

Μείνετε συντονισμένοι για πολλές ιδέες για εορταστικά look στα επόμενα ποστ μου, ξεκινώντας από αυτήν την Δευτέρα.

Follow me on:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

YOUTUBE CHANNEL

Language: English


Feel free to Gossip about it:

8 comments on “10 things to do, to get your Christmas spirit ON

  1. I liked the list very much! I especially loved the last item, because I love doing that. I remember once when i work at a school, and on Christmas time we would share presents – cheap ones, just for fun. I suggested to gather the money to buy presents to orphan children, and among 22 people only 3 agreed. It was so sad. So that is my favorite item on the list! Makia!
    Denise recently posted..Fat shaming cardsMy Profile

  2. Τώρα, τί απορίες είναι αυτές που έχεις?
    Και βέβαια μας αρέσουν οι λίστες (οκ, και ας μην τις τηρούμε πάντα πιστά!) Πάντως, μόνο και μόνο για το Νο3 της λίστας σου, αξίζεις πολλά μπράβο!!! Χαχα! Έκλαψα σου λέω!
    Επίσης, είμαι στη φάση του Νο7 (μόνο μελομακάρονα άλλωστε τρώω από όλα τα Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια) και υποκλίνομαι στο Νο10!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, όμορφη! Καλό Σαββατοκύριακο!

  3. Kai ego sto spiti kai sto blog eimai se Xmas spirtit. By the way loved your photo, it’s already on my Pinterest Board Xmas Spirit!!! We want more pictures like this!!! (dokimase episis na baleis axni zaxari sta biscota, to apotelesma kai gia fotografisi einai teleio!)
    Love you, Meryy Xmas! (also love your instagram account)!
    Vanda
    vanda recently posted..10 Decorative Christmas Ideas !!My Profile

    • Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λογια γλυκιά μου Vanda! 🙂 Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η συγκεκριμένη φωτό (ήταν έμπνευση της στιγμής) αλλά και το Instagram account μου! 🙂 <3
      Τα συγκεκριμένα ήταν μελομακάρονα "αμέλωτα", που μόλις είχαν βγει από το φούρνο οπότε έχουν ήδη σιροπιαστεί από τότε και είναι έτοιμα για φάγωμα! Αύριο θα σας ανεβάσω το τελικό αποτέλεσμα στο Instagram. Stay tuned! 🙂 Έκανα επίσης μπισκότα βουτύρου αλλά και φυστικοβούτυρου, όπως κάθε χρονο. χιχι
      Love you too! Καλά Χριστούγεννα να έχουμε! ♥ ♥
      Φιλάκια πολλά!

  4. Μαρκέλλα αυτό με τις σοκολάτες και το ημερολόγιο το σκεφτόμουν χθες που χάζευα ένα στον μασούτη 😛 Όλα προσπαθώ να τα κάνω <3
    marissa recently posted..A little bit RockMy Profile

  5. poli omorfes simvoules, o dekemvris einai toso omorfos minas, kai mia volta sti poli se paraserni se xristougenniatiki diathesi, idika otan iparxi kai mousiki sto dromo!
    den se poli episkefthika telefteos mias kai eimai ligo busy me diafora, alla iposxomai oti tha se episkeftomai perissotero apo edo kai pera, mias kai eimai pio etoimazmeni meta ti metakomisi mou 🙂
    kali arxi kai me ta videakia! to proto mou arese poli, kai xarika pou ematha kapoia pragmata gia sena pou den iksera! eimai kai ego ntropali san esena 🙂

    filia polla Simoni

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge