My 3-day smoothie-detox experience & recipes

24 June, 2015
Language: English

Smoothie detox & smoothie recipes 8- DoYouSpeakGossip.com

Το σημερινό ποστ είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που συνηθίζω να ανεβάζω, αλλά αυτό είναι ένα προσωπικό blog, που ακολουθεί τον τρόπο ζωής μου, οπότε σίγουρα δεν είναι εκτός «θέματος». Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο είναι για να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας καθώς και κάποιες από τις συνταγές που δοκίμασα. Θα βρείτε επίσης κάποιες συμβουλές στο τέλος του ποστ. Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν:

Τους τελευταίους μήνες, κυρίως από την νέα χρόνια και μετά, ξεκίνησα σιγά σιγά να βάζω πάλι κιλά, και δεν μπορούσα να αντισταθώ σε μη υγιεινά φαγητά, να ξανα-ξεκινήσω να γυμνάζομαι και να κάνω μια πιο υγιεινή διατροφή. Δεν είμαι από τα άτομα που μπορούν να ακολουθήσουν αυστηρές διατροφές με γραμμάρια και 5 γεύματα τη μέρα, και είναι γνωστό ότι αγαπάω (πολύ παραπάνω από ότι θα έπρεπε) το φαΐ (ειδικά τα πιο παχυντικά). Μετά το ταξίδι μου στα Ιωάννινα όμως είδα τη ζυγαριά να ανεβαίνει κι άλλο, και είπα «αυτό ήταν, πρέπει να κάνω κάτι δραστικό». Διάβαζα εδώ και καιρό για όλες αυτές τις αποτοξινώσεις με φρούτα και λαχανικά αλλά δεν ένιωθα αρκετά υπομονετική να αρχίσω κάτι τέτοιο. Αλλά διάβασα ότι είναι πολύ καλές για τον οργανισμό σου, γιατί κάνεις αποτοξίνωση από τα βλαβερά φαγητά (που μπορεί να έτρωγες ως τώρα), και βοηθάει τον μεταβολισμό σου να φορτσάρει για να συνεχίσεις την μελλοντική σου δίαιτα. Κι έτσι το αποφάσισα! Διάλεξα να κάνω 3 μέρες αποτοξίνωση μέσα στις οποίες θα έπινα μόνο smoothies με φρούτα και λαχανικά τα οποία θα έφτιαχνα εγώ στο σπίτι μου. Κάποιοι το κάνουν μόνο 1 ή και 5 ημέρες. Γέμισα το ψυγείο μου λοιπόν με όλα τα απαραίτητα, έγραψα σε ένα χαρτί όλους τους συνδυασμούς που σκέφτηκα και μου φάνηκαν καλοί, και ξεκίνησα. Ήπια 10 smoothies συνολικά μέσα σε αυτές τις ημέρες, αλλά φωτογράφησα μόνο τα 8 από αυτά (το ένα βέβαια το ήπια 2 φορές). Θα σας αφήσω να διαβάσετε τις συνταγές που δοκίμασα και θα συνεχίσω πιο κάτω με τα αποτελέσματα και τις συμβουλές μου, σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να το κάνετε!

Πράσινο smoothie (στην παραπάνω φωτογραφία): 1 κούπα σπανάκι (baby κατά προτίμηση), 4-5 φέτες μάνγκο, 4-5 φέτες ανανά, 1 μπανάνα, λίγο χυμό πορτοκάλι και πάγο για να τα αναμείξετε.

Smoothie detox & smoothie recipes 7- DoYouSpeakGossip.com

Banana/Strawberry smoothie: 150ml γάλα, 5-6 φράουλες, ½ μπανάνα, 2-3 φέτες ανανά, και ½ γιαούρτι. Αναμείξτε με πάγο και σερβίρετε αμέσως!

Smoothie detox & smoothie recipes 6- DoYouSpeakGossip.com

Tropical smoothie: ½ κούπα γάλα καρύδας, 3-4 φέτες ανανά, 3-4 φέτες μάνγκο, λίγο χυμό πορτοκαλιού για να το αναμείξετε! Προσθέστε πάγο! Θα το αγαπήσετε αν σας αρέσει η καρύδα! Μυρίζει καλοκαίρι!

Smoothie detox & smoothie recipes 5- DoYouSpeakGossip.com

Breakfast cleanser: Αναμείξτε μαζί το χυμό από ένα πορτοκάλι, 1 πορτοκάλι, και το χυμό ενός λεμονιού (στραγγίστε αν το επιθυμείτε), προσθέστε (προαιρετικά) λίγη κανέλα και παγάκια και χτυπήστε τα.

Smoothie detox & smoothie recipes 4- DoYouSpeakGossip.com

Berry fusion: 200ml γάλα αμυγδάλου, παγωμένα raspberries, blueberries & cranberries (θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ), 5-6 φράουλες, ½ μπανάνα, παγάκια.

Smoothie detox & smoothie recipes 3- DoYouSpeakGossip.com

Cherry yumminess: ½ κούπα κεράσια (καθαρισμένα) ½ κεσεδάκι γιαούρτι, 150ml γάλα αμυγδάλου, μερικές φράουλες, και παγάκια. Αυτό μου άρεσε τόσο πολύ που το ήπια 2 φορές στις 3 μέρες.

Smoothie detox & smoothie recipes 2- DoYouSpeakGossip.com

Power breakfast in a cup: 200ml γάλα αμυγδάλου, 1 μπανάνα, ½ κούπα μαγειρεμένη βρώμη (εγώ την έκανα με γάλα αμυγδάλου πάλι), 1 κ.γ κακάο. Προσθέστε πάγο και αναμείξτε! Αυτό είναι πάρα πολύ καλό ως πρωινό, και σε γεμίζει για αρκετές ώρες!

Smoothie detox & smoothie recipes - DoYouSpeakGossip.com

Veggies & fruits: 1 μήλο, 1 κούπα σπανάκι (baby κατά προτίμηση) 1 καρότο, το χυμό από 1 πορτοκάλι, λίγη κανέλα (προαιρετικά). Προσθέστε πάγο και αναμείξτε.

+1 (δεν εμφανίζεται): 2 Νεκταρίνια, 2 βερίκοκα, το χυμό από ένα πορτοκάλι, αναμεμειγμένα με πάγο.

Αν επιθυμείτε τα smoothie να είναι λίγο πιο γλυκά, προσθέστε λίγη στέβια ή σιρόπι αγαύης σε καθένα από αυτά.

 

Αυτές είναι λοιπόν οι συνταγές που δοκίμασα. Δεν τις διάβασα κάπου, απλά σκέφτηκα από μόνη μου καλούς συνδυασμούς υλικών, και τα δοκίμασα στην πράξη. Πείτε μου αν δοκιμάσετε κάποια από αυτές τις συνταγές και μην ξεχάσετε να κάνετε την σελίδα μου Tag για να σας βρω και να τις δω! 😉

 

Τώρα η εμπειρία μου: Ήταν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να πίνω μόνο smoothies και να μην τρώω τίποτα άλλο για 3 ολόκληρες ημέρες. Δεν είμαι ούτε vegan, ούτε vegetarian, και από την πρώτη κιόλας μέρα ήθελα να φάω κρέας. Παρόλα αυτά, συνέχισα, και είμαι πολύ περήφανη γι’αυτό γιατί πραγματικά νομίζω ότι βοήθησε αρκετά. Πέρα από το γεγονός ότι ένιωσα πιο υγιής λόγω της τροφής που κατανάλωνα, η κοιλιά μου (που μπορεί να μην ήταν μεγάλη, αλλά είχε κάνει την εμφάνιση της) μπήκε σχεδόν τελείως μέσα και έχασα συνολικά 1 κιλό (δεν μετράω το αρχικό νούμερο μετά τις 3 μέρες, αλλά το τελικό, αφού είχα ήδη αρχίσει να τρώω κανονικό, πιο υγιεινό φαΐ και να αθλούμαι ελαφρώς).

 

Οι συμβουλές μου:

–           Είναι πολύ πιο εύκολο αν έχεις κάποιον φίλο/φίλη/μέλος της οικογένειας να κάνει το ίδιο μαζί σου. Για μένα αυτό ήταν το αγόρι μου, ο οποίος ακολούθησε πάνω κάτω την ίδια διατροφή για 3 ημέρες, και συνεχίζουμε κανονικά την δίαιτά μας από εκεί και πέρα μαζί. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις κάποιον δίπλα σου που «περνάει τα ίδια» και σε εμψυχώνει να συνεχίσεις.

–          Καθάρισε το σπίτι σου από πειρασμούς και γέμισε το ψυγείο σου με φρούτα και λαχανικά για να μπορέσεις να κάνεις την αποτοξίνωση σου όσο τον δυνατόν χωρίς να αισθάνεσαι πείνα.

–        Αν μένεις με τους γονείς σου ή με συγκάτοικο (ή αν έχεις την δική σου οικογένεια) ζήτα τους να αποφύγουν να μαγειρεύουν φαγητά που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή από τον σκοπό σου για όσες μέρες κάνεις αποτοξίνωση. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις την συμπαράστασή τους σε αυτό που κάνεις.

–         Απέφυγε να πας στο σούπερ μάρκετ, σε εστιατόρια, μπαρ και γενικά σε μέρη που σερβίρουν ή έχουν φαΐ για εκείνες τις ημέρες. Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις την αποτοξίνωση τις μέρες που ξέρεις ότι θα είσαι κατά κύριο λόγο σπίτι. Είναι πολύ πιο εύκολο.

–          Συνδύασε την αποτοξίνωση σου με περπάτημα και χαλαρή γυμναστική που αργότερα θα συνδυάσεις με την κανονική σου διατροφή.

–          Απόλαυσέ το! Αποφάσισα να καταγράψω την εμπειρία μου για το blog, για έναν ακόμα λόγο. Για να έχω ένα ακόμα κίνητρο να συνεχίσω! Και τα κατάφερα!

 

Θυμήσου: Το κάνεις για σένα και το σώμα σου! Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, το αξίζει! Αν μπόρεσα να το κάνω εγώ, μπορείς να το κάνεις κι εσύ! Μην παραιτείσαι! 😉

 

Προς αποφυγή παρεξηγήσεως: Νιώθω την ανάγκη να τονίσω και πάλι ότι δεν είμαι διαιτολόγος, διατροφολόγος ή γιατρός. Ξεκίνησα αυτήν την αποτοξίνωση μόνη μου. Παρακαλώ πολύ ρωτήστε τον γιατρό σας ή τον διατροφολόγο σας πριν ξεκινήσετε κάτι τέτοιο, γιατί μπορεί να μην είναι για εσάς! Κι αν το ξεκινήσετε και δεν νιώσετε καλά για οποιοδήποτε λόγο, σταματήστε αμέσως! Δεν είναι κάθε οργανισμός ίδιος!

 

Για όσους δεν το έχετε ήδη δει παραθέτω παρακάτω το βίντεο που κάναμε με τα κορίτσια, για το κανάλι του Stylishly Beautiful στο Youtube. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή!  

Υ.Γ. Μην ξεχάσετε τον διαγωνισμό μας με τα Jewellery Nails, για να κερδίσετε 3 βερνίκια νυχιών Essie & Peggy Sage που λήγει σήμερα! Πάρτε μέρος εδώ!

 

Follow me on:

BLOGLOVIN / FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM

SHOP MY CLOSET

Language: English


Feel free to Gossip about it:

17 comments on “My 3-day smoothie-detox experience & recipes

  1. I can say that you made one for us one day, and it was delicious! And that I know I should eat healthier, and the smoothies you showed here should help me to be a good girl – it’s difficult to change habits, but eating healthy things must be very good! Makia!
    Denise recently posted..EarwormMy Profile

    • Really? I didn’t remember that…What kind of smoothie did I make? I’m glad you liked it 🙂
      It’s definitely difficult and sometimes I’m struggling, but I think it’s going well! 😉 Healthier doesn’t mean you can’t eat other unhealthier things from time to time, just have everything in moderation.
      You should try a one-day detox to see if you can continue! Makia!

    • Thank you so much Ramona! Oh yes, unfortunately I did! But I’ve already lost half of that. It wasn’t much, but it didn’t feel good, so I had to take action!
      I’m glad you liked them. 🙂

    • Βασικά είναι πολύ πιο γρήγορο να κάνεις ένα smoothie απ’το να μαγειρέψεις φαγητό, αλλά πρέπει να έχεις λόγο και θέληση να κάνεις το detox. Δεν είναι καθόλου εύκολο να μην τρως τίποτα άλλο για 3 μέρες.

  2. I know the feeling, it’s not great when you love food so much but you start gaining weight.. I passed through the same phase and managed to lose some weight by cutting out unhealthy food for a while, while my parents were on holiday! It’ much easier when there’s no one around to cook great food. (My boyfriend is also a foodie so he wouldn’t be able to help me much haha!) These recipes are such a great inspiration!

    • Oh I love food wayyyy too much! But sometimes enough is enough, because I don’t want to gain more weight. It would be difficult to lose that in the future. I’ve started a much healthier diet after the detox, and I’ve already lost half the weight I needed to lose. I’m still keep going to lose the rest though. I just need to start exercising more often. That’s the most difficult part.
      Thank you! That’s great to hear.

    • Σε ευχαριστώ πολύ Κλεονίκη μου! Ήταν πολύ δύσκολο αλλά χαίρομαι που τα κατάφερα! 🙂
      Αν δοκιμάσεις καμία να μου πεις εντυπώσεις! 🙂

  3. Δίαιτα με smoothies δεν έχω κάνει. Δηλαδή να πίνω κατ’ αποκλειστικότητα για κάποιες μέρες. Φτιάχνω όμως χυμούς με πολλά φρούτα κάποιες φορές και ξέρω πόσο χορταστικοί είναι συν το ότι νιώθω πιο υγιείς. Τώρα που το γράφεις έχω μέρες να φτιάξω έναν. Ίσως δοκιμάσω μια από τις συνταγές σου. Θα φροντίσω να κάνω tag. Καλημέρα!!!
    Christina recently posted..The Little White Dress!My Profile

    • Κι εγώ ήταν η πρώτη φορά που έκανα. Ξέρω, δεν είναι για όλους και πριν από λίγο καιρό θα σου έλεγα ότι ούτε για μενα είναι και αποκλείεται να το δοκίμαζα. Όμως το είδα λίγο σαν challenge για να δω αν θα τα καταφέρω και να δω αν θα έχει αποτελέσματα!
      Γενικά το καλοκαίρι κάνω καθημερινά smoothies, γιατί όντως είναι χορταστικά και νιώθω πιο υγιής. Γιατί γενικά σπάνια θα πάρω να φάω σκέτα φρούτα, και πόσο μάλλον τόσα πολλά όσα βάζω στα smoothies. Ήταν πάντως κάτι διαφορετικό!
      Θα χαρώ πολύ να δω και τα δικά σου αν τα δοκιμάσεις! 🙂

  4. Pingback: Youth Lab Cellulite Free Serum & Firmness Body Cream review | Do You Speak Gossip?

  5. poli oraio post kai me endiaferon plirofories, na eimai ilikrinis exo diavasa polles fores gia autes tis dietes alla i idea na pino mono igra mu fenotan adinati!

    isos omos me prospathia na min einai toso diksolo sto telos. Sigoura to pio simantiko einai na eimaste igiis kai na akolouthoume mia igiini diatrofi kath oli ti diarkia tou xronou alla distixos iparxoun tosoi polloi pirasmoi giro mas!

    mpravo sou pantos!!

    filia

    Simoni
    Simoni recently posted..In ZurichMy Profile

    • S’euxaristw poli Simoni! I alitheia einai oti kai mena etsi mou fainotan stin arxi. Alla kati ekane click mesa mou molis eida ti zigaria na anevainei kai eipa na to dokimasw ki an mporesw na ta kataferw, ok.
      Sigoura auto einai to pio swsto. Kati tetoio allwste den prepei na ginetai sixna. To mistiko einai i giini diatrofi kai askisi na mas ginei sinitheia. Alla tha simfwnisw apolita gia tous peirasmous. Einai toso diskolo na tous apofigeis polles fores!
      Na’sai kala!
      Filakia polla!

Leave a Reply

Thank you so much for stopping by my blog. I read and appreciate every comment

  • Please leave your blog's link in the "website" box and NOT in the comment text
  • All extra links in the comment text will be deleted
  • Read the full comment policy here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge