
Για φέτος το Πάσχα, σας έχουμε ετοιμάσει, μια πολύ εύκολη και ελαφριά τουρτίτσα για τα τραπέζια σας, που δεν θα σας πάρει πολλή ώρα να την ετοιμάσετε, και σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας. Και μάλιστα σας έχουμε 2 εκδοχές της ίδιας τούρτας (την 2η θα την βρείτε στο επόμενο άρθρο), αλλά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να φτιάξετε και δικές σας εκδοχές, βασισμένοι στην αρχική συνταγή. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι η πρώτη εκδοχή, και τι θα χρειαστείτε για να την φτιάξετε.

Σαρλότ με σοκολάτα, σαντιγί & αμύγδαλα | Συνταγή
Ingredients
- 400γρ. σαβαγιάρ
- 1 κουτί κομπόστα ροδάκινο (ή ότι άλλο θέλετε)
- 2 κουτιά μεταλλικά φυτική σαντιγί
- 1 κουβερτούρα
- 2 κούπες άχνη ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- Αμύγδαλα λευκά ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
- Αμύγδαλα φιλέ καβουρδισμένα
Instructions
- Σε ένα τηγάνι, καβουρδίζουμε αρχικά το φιλέ αμύγδαλο. Μόλις είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Συνεχίζουμε καβουρδίζοντας τα λευκά αμύγδαλα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε κι αυτά να κρυώσουν.
- Παίρνουμε τα σαβαγιάρ μας, και τα κόβουμε ελαφρώς ώστε να προεξέχουν ελάχιστα από τη φόρμα μας.
- Παίρνουμε το ζουμί από την κομπόστα, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο, και βουτάμε σε αυτό, ένα ένα τα σαβαγιάρ, πριν τα τοποθετήσουμε στη φόρμα μας, την οποία προηγουμένως την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα,και μεμβράνη. Ξεκινάμε πρώτα από τα πλαϊνά, και τα βάζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω.
- Έπειτα, ξεκινάμε να βάζουμε σαβαγιάρ βουτηγμένα στο ζουμί, στον πάτο του ταψιού μας, με τρόπο ώστε να καλύψουμε τελείως το ταψί, και να μην υπάρχουν κενά.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την σαντιγί μας, μαζί με μια κούπα άχνη ζάχαρη, και μια βανιλίνη, και την χτυπάμε καλά να γίνει αφράτη.
- Κρατάμε ένα τμήμα της σαντιγί στην άκρη για το γαρνίρισμα του κέικ, και την υπόλοιπη την ρίχνουμε στη φόρμα, πάνω από τα σαβαγιάρ. Στρώνουμε καλά την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
- Τοποθετούμε ξανά άλλη μια σειρά σαβαγιάρ βουτηγμένα στην κομπόστα. Και από πάνω ρίχνουμε τα χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Βάζουμε τη 2η σαντιγί, μαζί με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και την βανιλίνη στον κάδο του μίξερ, και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγί. Αφαιρούμε και από αυτήν λίγη ποσότητα ακόμα από τη σαντιγί, και την κρατάμε στην άκρη για ντεκόρ.
- Ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την σανιτγί, την λιωμένη κουβερτούρα, και ξαναχτυπάμε καλά στο μίξερ, μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά, και να έχουμε μια καφέ σαντιγί*.
- Ρίχνουμε την καφέ σαντιγί πάνω στην τούρτα, και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για μερικές ώρες.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, την αφαιρούμε από το ψυγείο, ανοίγουμε τη φόρμα, βγάζουμε το στεφάνι της, και αν θέλουμε κόβουμε την στρογγυλάδα από το πάνω μέρος των σαβαγιάρ, για να έχουμε μια επίπεδη βάση στην τούρτα μας.
- Γαρνίρουμε με την σαντιγί που κρατήσαμε στην άκρη, με όποιον τρόπο θέλουμε. Τέλος ρίχνουμε το καβουρδισμένο φιλέ αμυγδάλου και σερβίρουμε.
Notes
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 μέρες.
- Η φόρμα που χρησιμοποιήσαμε είναι 26εκ.
Δείτε το βίντεο της συνταγής, εδώ:
Αν δοκιμάσετε την συνταγή, και ανεβάσετε κάποια φωτογραφία στο Instagram, μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στο story ή το post σας, για να το δω και να κάνω repost (δυστυχώς δεν μου εμφανίζει τα tag από ιδιωτικά προφίλ).
Follow me on:
♥ BLOGLOVIN / FACEBOOK / INSTAGRAM ♥
♥ YOUTUBE CHANNEL ♥






